Близо 1 000 000 лева са инвестициите за улични ремонти в „Западен“ (ГАЛЕРИЯ)

Кметът на района и зам.-кметът по строителство направиха инспекция на място

Близо 1 млн лв. са инвестициите на Община Пловдив за ремонт на улици и междублокови пространства в „Западен“. Това стана ясно по време на днешна инспекция на кмета на района Димитър Колев и зам.-кмета по строителство Пламен Райчев.

Ремонтът на улица „Белица“ завърши още през май. Преасфалтирани са 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра от локалните платна. Освен улицата е асфалтиран и самият паркинг пред блоковете, който беше в изключително лошо състояние. Направен е ремонт и на локалното платно в тази част.

Преасфалтирани са също „Юндола“ и „Орфей“ и изцяло ремонтирано бе и обръщалото на автобусите на градския транспорт. По желание на живеещите на улица „Юндола“ са изградени и 200 квадратни метра нови тротоари със средства от бюджета на район „Западен“.

Това което предстои, е да подготвим проектите за реконструкция на още две ключови улици в  района – „Свобода“ и „Рая“,  което ще облекчи значително трафика в района„, коментира Димитър Колев.

Наред с големите проекти, които стартират в града, работим усилено по вътрешнокварталните мрежи. По договора за текущ ремонт на Община Пловдив от началото на годината досега основно са ремонтирани 30 улици, в това число и много междублокови пространства„, заяви и зам.-кметът Пламен Райчев.

Подобни статии

Top