Близо 1 000 000 лева за община Лъки след вчерашния рейд на Борисов

Парите са за срутището в Дряново и пътя Лъки-Манастир

Правителството отпусна общо 947 310 лева на днешното си заседание за община Лъки. Със средствата ще бъде укрепено срутището в с. Дряново, както и ще бъде укрепен участък от пътя Лъки – Крушово – Манастир.

„Гордея се с това, че имаме такива управници и много бързи мерки от Ваша страна. Учудвам се на Вашата енергия, която давате на хората на България и успявате да стигнете до всеки човек в страната“, отбеляза кметът на Лъки Валентин Симеонов. Кметът благодари на премиера Борисов за това, че лично се ангажира с подкрепата за Дряново в рамките на посещението му вчера на място. Симеонов беше категоричен, че е изключително важно срутището да бъде укрепено и изрази надежда, че още през настоящата седмица ще бъдат започнати дейностите.

„Винаги сме действали максимално бързо,  за да могат кметовете по общините и населените места веднага да започнат своите аварийни дейности“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов в рамките на днешното извънредно правителствено заседание, на което бяха отпуснати 3 731 061 лева за щетите след наводненията. След вчерашното решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, днес финансова подкрепа получиха общините Гоце Делчев, Костинброд, Лъки и Столична община.

Подобни статии

Top