Близо 150 коня ще участват в Световната купа по прескачане на препятствия в Царацово - DC news

Близо 150 коня ще участват в Световната купа по прескачане на препятствия в Царацово

Състезанието започва днес и ще продължи до 29 май

Близо 150 коня и състезатели от България и чужбина са заявени за участие на Световната купа по конен спорт-прескачане на препятствия (2 звезди) на конна база “ Фригопан“, село Царацово, Пловдивско, от 26 до 29 май.

Различните изпитания ще бъдат в рамките на четири дни, като надпреварите ще се проведат на чисто нов паркур и настилка по най-съвременните технологии и изисквания. 4350 квадратни метра е общата площ на плаца, като организацията по провеждането започна преди няколко месеца с изграждането на ВИП трибуни, специални шатри и палатки за конете.

„Много нови неща успяхме да направим в кратки срокове изцяло за наша сметка. Целта ни е да бъдем перфектни домакини във всяко отношение и се потрудихме доста. Финансовата ни инвестиция е сериозна, но трябваше да покрием и специфичните критерии като домакини на Световна купа. Мога да кажа, че ще предоставим идеални условия за състезателите и конете по време на целия турнир , който се провежда при нас“, заяви Димитър Ангелчев – собственик на конна база „Фригопан“.

Подобни статии

Top