Близо 1500 PCR теста са направени в МБАЛ-Асеновград

Около 1000 са и направените антигенни тестове само за месец и половина

Лабораторията на МБАЛ-Асеновград продължава да функционира с пълни темпове във връзка с епидемиологичната обстановка в града. От началото на година до сега са направени близо 100 бързи антигенни и антителни теста и още около 1 500 PCR теста.

Наблюденията на специалистите сочат, че жителите на общината се изследват по различни причини. Желанието на част от хората е да се установи дали са преболедували COVID-19 безсимптомно. На други им се налага прием в болница. А трети са със симптоми и са изпратени от личните си лекари.

Лабораторията за изследване на коронавируса в Асеновград, която е към общинската болница, е разположена при паркинга – пред входа на лечебното заведение. Проби се взимат в часовия диапазон от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:30 ч. 17:30 ч., в дните от понеделник до събота, включително. Първите резултати могат да бъдат получени след 14:30 ч.

Припомняме, че МБАЛ – Асеновград създаде новото звено с цел да се осигури удобство на асеновградчани, които искат да се тестват за COVID-19, без да им се налага за целта да пътуват до Пловдив. Лабораторията работи и с направления от общопрактикуващите лекари, като за пациентите с такива, изследването е напълно безплатно.

Подобни статии

Top