Близо 25 000 лични карти подновени в Пловдив и областта

Остава да се подменят още около 70 000 лични карти до края на годината

24 983 лични карти, 21 069 паспорта и 14 397 шофьорски книжки, валидността на които изтича през настоящата година, са подменени от януари досега, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

6 907 лични карти, 5 264 международни паспорта и 5 330 свидетелства за правоуправление са подновили служителите на сектор „Български документи за самоличност“ само през месец март и периода на въведеното извънредно положение в страната. Звената на сектора работят в нормален режим, но при въведени строги противоепидемични мерки.

От полицейската дирекция напомнят, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март до 31 октомври 2020 г., бе удължен с 6 месеца. В посочения срок на удължаване тези документи ще са валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България, но не и в чужбина.

Ако имат неотложна нужда да сменят личните си документи, е необходимо гражданите да спазват задължително противоепидемичните мерки и да влизат в помещенията на службите „Български документи за самоличност“ само по един.

Желаещите за подмяна могат да подават и завление онлайн, ако имат квалифициран електронен подпис. До края на годината остава да бъдат подменени още около 70 хиляди лични карти.

Подобни статии

Top