Близо тон и половина контрабанден тютюн арестува полицията (СНИМКИ)

При проредната спецакция срещу контрабандата на акцизни стоки в Пловдивско

В хода на полицейска операция за активно противодействие на съхранението, разпространението и контрабандата на акцизни стоки служители на Шесто РУ, икономическа полиция и Районното управление в Първомай иззеха поредното немалко количество контрабанден тютюн, съобщават от ОДМВР – Пловдив.

Акцията е проведена на главен път Е 80- на входа на Пловдив. За проверка е спрян микробус „Мерцедес“, управляван от 52-годишен криминално проявен и осъждан мъж. При посредвало претърсване от багажното отделение на микробуса са иззети 31 чувала, пълни с нарязана листна маса.

Непосредствено след това при проверка на булевард „Цариградско шосе“ е спрян джип „Гранд чероки“ и е задържан  57- годишният му водач. Мъжът зад волана е бил с богато  криминално минало и  осъждан по линия контрабанда с акцизни стоки.

По-късно същия ден на територията на град Първомай са задържани още двама мъже, съпричастни към извършвана контрабандна дейност- пловдивчани на възраст 28 и 49 години.

Предприети са претърсване и изземване на складова база в Първомай, от която са иззети 4 кашона и 13 чувала с нарязани  тютюневи листа. Работата по документиране на случая продължава в хода на започнато досъдебно производство.

Подобни статии

Top