Блокират ромската махала в Пещера, заради 4 случая на коронавирус

Целта е да не пламне целият град

Блокират входовете и изходите на ромската махала в Пещера от утре сутрин. Това реши Общинският кризисен щаб в града. Решението е взето във връзка с четирите потвърдени случаи на коронавирус, регистрирани в махалата.

Заради това от 7.30 до 19.30 ч. от утре се създадават контролно-пропускателни пунктове на входовете на кв. „Луковица“. През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на преминаването, наложено от полагане на труд, здравословни причини на преминаващите, закупуване на хранителни продукти, лекарства и плащане на битови сметки.

Пред Радио Пловдив кметът  на Пещера Йордан Младенов обясни, че кварталът се превръща в огнище на зараза и се надява с мярката тя да се овладее. По негова информация заразените са имали контакти с хора от чужбина. Една част от хората са били в Белгия, а жената, настанена в МБАЛ-Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия.

„Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са, да се събират повече хора. Свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпвания“, обясни Младенов.

Подобни статии

Top