БМВ горя в Пловдив, пламъци изпепелиха 5 дка овощна градина край Цалапица

На 15 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие звената на пловдивската дирекция ПБЗН.

Благодарение на бързата реакция на огнеборците са ликвидирани 10 пожара, 3 от които с материални щети.

В следобеда на вчерашния ден, пожарникари от Втора РСПБЗН в Пловдив са успели да спасят от пълно унищожаване лек автомобил БМВ. Пожарът е възникнал в купето на превозното средство, като най вероятната причина за него е късо съединение. Действията на огнеборците са успели да предотвратят по- сериозен инцидент, тъй като горящият автомобил се е намирал в близост до бензиностанция.

Почти по същото време служители на РСПБЗН-Стамболийски са се отзовали на сигнал за пожар в землището на село Цалапица, където небрежно боравене с открит огън е станало причина за пламването на градина с дюлеви и черешови дървета. Огнеборците са успели да спасят по-голяма част от насажденията, като засегнатата площ е само 5 декара.

В първите часове след полунощ на днешния ден пожарникари са гасили и два горящи пластмасови контейнера на улица „Доспат“. Причината – запалени боклуци.

В останалите случаи огнеборците са гасили открити пожари в сухи треви, храсти и паднала листна маса в извън урбанизирани територии. Екипи на пловдивската дирекция са участвали и в 4 аварийно-спасителни и помощни операции.

Снимка: РДПБЗН-Пловдив

Подобни статии

Top