Боб Аръм: Оттегяне на Пулев въобще не е обсъждано!

Дионтей Уайлдър няма да приеме пари и ще се бие за трети път с Тайсън Фюри, Кубрат излиза срещу Джошуа

Промоутърът Боб Аръм коментира вероятността Кубрат Пулев или Дионтей Уайлдър да приемат пари, за да се откажат от двубоите си и да наредят сметките на Еди Хърн и Антъни Джошуа, съобщава gong.bg.

Кобрата и Уайлдър пречат на промоутъра на световният шампион на WBO, IBF и IBO – Еди Хърн, тъй като забавят евентуален обединителен двубой между AJ и световният шампион на WBC – Тайсън Фюри.

„Циганския крал“ отне световната титла на WBC в тежка категория от Уайлдър, след като го победи през февруари. В договора обаче съществува клауза за незабавен реванш, който трябваше да се проведе тази есен.

Еди Хърн е готов да заплати на Уайлдър, за да могат Фюри и Джошуа да проведат обединителния двубой още тази година, но Аръм вярва, че няма шанс Уайлдър да приеме пари, за да отстъпи.

„Няма абсолютно никакъв шанс. Уайлдър иска отново да се бие с Фюри. Той не ни е дал знак, че би бил готов да отстъпи. Друг въпрос е кой ще му плати, за да отстъпи. И никой от нашия екип дори не е обсъждал такава възможност с нас. Така че ние продължаваме да гледаме напред към трета битка Фюри-Уайлдър“, заяви Аръм.

„Освен това сме копромоутъри на Пулев и никой не е обсъждал с нас той да отстъпи встрани срещу заплащане. Говоря с авторитет по този въпрос заради отношенията ми с Пулев и моята роля във организирането на Фюри-Уайлдър. Не са водени абсолютно никакви разговори от никого тези момчета Уайлдър и Пулев да отстъпят.

В същото време генералният секретар на Борда на британските боксьори – Робърт Смит заяви, че ще бъде изключително трудно боксът да се завърне в скоро време, дори при затворени врата.

И докато Висшата лига на Англия също се усланя на идеята за футбол при закрити врата, то в бокса са напълно наясно, че подобна идея граничи с фантастика.

„Разбира се, че сме наясно с колосалните загуби, които ще претърпят боксьорите, но техните промоутъри трябва да са по-реалистични в изказванията си и да отговарят честно“, заяви Смит.

„Срещи в някакви студия или при закрити врата могат да се случат, но не и при подобни обстоятелства. Нито пък като даваме зор на медицинските работници.

Дори с ограничаване на броя на хората няма да стане, защото екипите на боксьорите, както и на футболните отбори, са големи и те трябва да присъстват. Така че не сме седнали да наблюдаваме със скръстени ръце, мислим върху възможности, комуникираме с правителството. Предлагаме планове за тези срещи, които трябваше да се изиграят в края на юни“, призна Смит.

Това означава, че защитата на Антъни Джошуа срещу Кобрата, както и големите сблъсъци между Дилиан Уайт и Олександър Усик, както и Дерек Чисора срещу Александър Поветкин, ще бъдат на първо място за бокса в Англия.

Подобни статии

Top