Боби Михайлов оттегли оставката си, конгресът се отменя (ВИДЕО)

Изпълкомът взе решение от новия сезон Първа лига да стане от 16 отбора

Ръководството на Българския футболен съюз потвърди, че планираният за 25 юни конгрес на организацията се отменя, след като президентът Борислав Михайлов оттегли оставката си. Мандатът му приключва през февруари следващата година.

Димитър Бербатов да заповяда, той трябва да убеди футболните хора в неговите идеи, програми и т.н.“, заяви Михайлов на пресконференция след Изпълкома. Той бе категоричен, че в негово отсъствие футболът у нас не се е променил в положителна насока.

„На днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз президентът Борислав Михайлов оттегли депозираната през октомври 2019 г. оставка и обяви намерението си да довърши гласувания му от Общото събрание през 2018 г. управленски мандат; позиция, която бе единодушно подкрепена от всички, присъствали на заседанието. На база на оттеглената оставка на президента Михайлов извънредният Конгрес, насрочен за 25 юни 2021 г., бе автоматично отменен, като и тази точка бе гласувана със 100-процентово единодушие.

Изпълнителният комитет също така разгледа предложението на Професионалната футболна лига и кметовете на 6 български общини за промяна на формата на футболното първенство от сезон 2021/2022 г. и увеличаването на отборите от Първа професионална лига от 14 на 16. Членовете на ИК се запознаха със становището на официалния телевизионен оператор – Нова телевизия, и на базата на събраните мнения и последвалата дискусия, взеха решениe от началото на сезон 2021/2022 г. броят на отборите в ППЛ да бъде увеличен на 16, като задължително условие е форматът да включва плейофна фаза. Съставът на ВПЛ ще е от 18 отбора, като Изпълнителният комитет сформира Експертна работна група, която следва да докладва предложения за спецификите на новия формат на следващото заседание на ИК.

В допълнение 23 клуба, членове на БФС, загубиха членството си поради липса на дейност, а други 15 бяха одобрени за временни членове на БФС, като няма да имат право на глас при следващото Общо събрание на централата.

С оглед на подписаните окончателни договори с Hawk-Еye Innovations Lmtd и предстоящото въвеждане на системата VAR в ППЛ, структурата на БФС беше допълнена със създаването на щатна длъжност „мениджър VAR“, се казва в съобщението на БФС.

Източник: БГНЕС, sportal.bg

Подобни статии

Top