Боби Михайлов: Труден мач, но видях много мъжка игра (ВИДЕО)

Вижте отзивите след равенството 1:1 срещу Украйна

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов остана доволен от играта на българския национален тим в контролата с Украйна. България направи равенство 1:1 в Одеса.

„В такива мачове, като с Украйна тази вечер, се калява отбор. 1:1 срещу четвъртфиналист от европейското първенство е достоен резултат. Беше труден мач, но видях мъжка игра от всички футболисти. Отлични изяви имаха вратарите.
Равенството срещу Украйна е добър резултат, но Ясен Петров и екипът му  имат още много работа. На правилния път сме, но трябва време и упорит труд. Казах на Ясен, че с общи усилия и постоянство заедно ще вървим напред.
Сега ни предстои тежък мач с Швейцария. Очаквам да видя още по-добра игра от отбора”, написа Михайлов в социалните мрежи.

Започналият като титуляр на вратарския пост Николай Михайлов призна превъзходството на Украйна.

„Тежък мач за нашия отбор. Честно да ви кажа, не очаквах Украйна да са на такова високо ниво, но се срещнахме с реалността. Радостното е, че взехме точка, въпреки че това бе приятелски мач. Като качеството на игра, тяхната класа е доста висока. Беше тежка вечер за мен и моя колега. Като цяло те играха на едно много високо ниво. Виждате техните играчи в кои отбори играят, това прави разликата на терена За щастие имах ден през първото полувреме, колегата през второто полувреме. Днес в много етапи от мача не успяхме да отговорим подобаващо”, сподели Ники Михайлов.

Вратарят на България Светослав Вуцов, който влезе през втората част срещу Украйна и с поредица брилянтни спасявания отчая домакините за равенството 1:1, обяви, че е изключително радостен от своя дебют.

“Изключително съм радостен от дебюта ми. Не беше много трудно понеже натрупах опит в българското първенство. С колектив спечелихме равния резултат.

Много силни футболисти от отсрещната страна. Хубаво е, че взехме точка”, коментира Вуцов.

„Щастлив съм от гола, но най-вече от това, че в толкова тежък мач успяхме с характер да стигнем до това равенство, което ще ни даде увереност.“

Думите са на нападателя Радослав Кирилов, реализирал попадението за България при равенството 1:1 срещу Украйна в контролна среща, играна в Одеса.

„Трябва да бъдем реалисти. Украйна играе феноменален футбол. Играхме и срещу Италия, които са европейски шампиони, а аз мисля, че този отбор на Украйна показа невероятна игра“, посочи нападателят на Славия.

„Беше ни трудно, но това е нашият път да се борим и да продължаваме така. Те ни натиснаха, нямахме сили да излезем напред. Аз имах една ситуация, в която си я поведох малко дълго. Те имаха тридесет и няколко удара. Ако има някой да съжалява повече, това са те”, допълни Кирилов.

„Във футбола всичко е възможно. Играхме срещу много силен отбор, бяхме поставени под голямо напрежение. Не се притеснихме и поведохме.“

Думите са на българския селекционер Ясен Петров след ремито на националния ни отбор по футбол срещу Украйна в контрола.

„Те създадоха много голови положения, но ние имахме ден на вратарите. Цялата защита бе на висота. Това е много сериозен противник с много качествени играчи“, посочи наставникът на България след равенството 1:1.

„Това е първи гол, който отбелязваме в Украйна. Равенството е добро за самочувствието ни. Има какво до подобряваме, но радостно е, че ходовете, които предприехме бяха добри. Украйна създаде положения, защото са добър отбор. Знаете къде стигна тази страна на Европейското първенство. Имаха и сериозна подкрепа от трибуните. Радващо е, че оцеляхме. В такива мачове, срещу такива съперници, можем да израстваме. При всички положения ще има ротации срещу Швейцария. Не говоря за схема, а за стартов състав.“

Подобни статии

Top