Бобтейли помагат в благотворителна мартенска работилница

Парите от изработените мартенички – за болно от рак дете

Собственичката на терапевтичното куче Мон от Пловдив Велислава Костадинова организира преди най-хубавия български пролетен празник – Баба Марта, благотворителна кампания под надслов „Заедно в живота“. В продължение на повече от месец тя, нейните съмишленици и помощници правят мартенички, средствата от продажбата на които ще отидат за болно от онкологично заболяване дете.

„Започнах преди 6-7 години за първи път. Първоначално бях сама, като си купувах материалите за изработването на мартеничките и ги правех сама. Събраните пари от продажбата им дарявах на пациент, болен от рак, независимо дали възрастен или дете. Впоследствие, през последните две години, когато започнахме с Мон да ходим при децата, тази акция бе насочена конкретно към дете, което страда от онкологично заболяване. Миналата година парите бяха дарени на момиченце с лимфом на Ходжкин. Тази година майката на детето, която е от Русе, също се включи активно в акцията“, разказа за DCNEWS Велислава Костадинова.

По думите й  точно тази жена е успяла да продаде най-много мартеници досега, като е събрала вече 710 лева. Собственичката на Мон получила подкрепа и на друга майка, чието дете е победило рака.

„Идват и хора, които никога не съм виждала. Те носят мартеници за продажба с благотворителна цел. Помагат и от киноложкото дружество в Първомай, където също ще се продават мартенички, направени от нас“, поясни Костадинова.

Сумата, събрана от продажбата на мартенички до момента,

1 2

Подобни статии

Top