Бодиарт на фона на Асеновата крепост засне лондонска компания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Асеновградчани потресени заради видеоклип, показващ гола жена на фона на крепостта

Видеоклип с кадри на гола жена на фона на Асеновата крепост разбуниха потребителите на социалните мрежи от Асеновград. Видеоклипът потресе асеновградчани, които бяха възмутени от гаврата с националния културен паметник.

Клипът е качен в  YouTube на 10 април. Той е направен от лондонската компания GD Films, от сайта на която се разбира, че се занимава с визуални изкуства.

Проектът, част от който е видеоклипът, се нарича „Екшън живопис“ и е колаборация между художника Джордж Д. и карибския модел Мел Джи, създавайки кратки филми за предстояща изложба / видео инсталация. В тези кратки филми моделът се рисува и се превръща в самото платно. „Това е абстрактна работа, изследваща естетиката на бодиарт“, пише на сайта.

От компанията са планирали да представят поредицата от клипове на живо в галерии и театрални пространства. Презентациите ще се състоят от изпълнение на живо на Екшън картините с музика и мултиекранни проекции.

„Видеата отразяват лични преживявания. Те са израз на настроения и чувства и естествено за мен те се оформяха като абстрактни и концептуални парчета. Творбата се появява свободно и спонтанно. Четките и контейнерите с боя не докосват повърхността на платното (тялото на модела). Боята се накапва и разпръсква и по този начин е позволено да намери своя път свободно. Процесът е свързан с начина, по който човек не би могъл да контролира чувствата и емоциите. 

Картините са безименни, тъй като не са представителни и зрителите са оставени на собствената си интерпретация според това, какви чувства пораждат цветовете и композицията в сърцата им“- казва авторът Джордж Д.

В един от коментарите към задкулисните видеа от 2019 г. пък, артистът обяснява:

„Всички наши видеоклипове са абстрактни изрази на настроения и чувства, при които върху модела се рисува на голо и той се превръща в платно. Нищо, показано в нашите видеоклипове, не е незаконно или пък с насилствено сексуално съдържание. През миналата седмица шест от нашите видеоклипове бяха свалени и възстановени отново, след като се обърнахме към YouTube. Някой се опитва силно да навреди на нашия канал. Моля, кликнете върху YouTube, за да спрете да ни тормозите. Всички наши видеоклипове с екшън картини са „ограничени до 18“ от нас по време на качването“. 

1 2

Подобни статии

Top