Богомил Грозев от позицията на директор: Стария град трябва да върне блясъка си на най-голямо бижу

Новият шеф на ОИ „Старинен Пловдив“ бе представен на служителите си днес

Голямата идея за назначаването на журналиста Богомил Грозев като шеф на Общински институт „Старинен Пловдив“ е възраждане на Стария град. „Стария град трябва да се върне там, където е мястото му като най-голямото културно-историческо богатство на България, като най-голямото бижу„, заяви по време на първия си официален брифинг на поста Грозев. Днес той бе представен и на подчинените си – четете ТУК.

Аз имам сърце за Пловдив. Пловдив ме плени като уникално и магнетично място, тук разбрах смисъла на думата айляк. За Стария град ще дам всичко. Това е едно изключително място. Искам хората да говорят за Стария град; искам , когато се събудят сутрин, да си казват: Хайде да отидем до Стария град„, сподели не без емоция бившият вече журналист и настоящ директор, но помоли за малко време и кредит на доверие, за да навлезе в дълбокото. Той обаче бе категоричен, че няма да прави промени е екипа на Общинския институт, който – по думите му, е фантастичен.

Зам.-кметът по култура Пламен Панов на свой ред обяви, че още утре започва съвместната му работа с Грозев – подготвя се план за управление на Стария град, готвят се и кандидатурите по процедури за финансирена на консервация и реставрация. „Богомил стои с лицето си и съм сигурен, че ще бъде добро лице, ще работим в екип, ще се допълваме, ще работим в партньорство, за да печели Стария град. Екипът е страхотен. Стария град е спящата красавица, време е да я събудим.

Богомил Грозев има виждания, той и колективът ще направят най-доброто. Човек не може да работи тук, ако не обича Стария град„, коментира и кметът на Пловдив Здравко Димитров. „С Богомил се познаваме отдавна и намерихме много общи теми. Казах му да си помисли и му благодаря, че прие поканата и предприе тази крачка в живота си. Той носи Стария град в сърцето си и съм сигурен, че ще се справи.

Подобни статии

Top