Боклуци горяха над кариерата край Куклен, няма опасност за здравето на хората (СНИМКИ)

РИОСВ са изследвали въздуха, няма опасност от замърсяване

Няма опасност от замърсяване на въздуха над Куклен и околностите, след пожар в близост до кариерата в местността „Варница“, съобщиха от общинската администрация.

Пожарът е обхванал боклуци и сухи треви в неделя вечерта и огънят е вилнял цяла нощ. Огънят е бил потушен около 5.00 ч. сутринта, макар и да е бил локализиран по-рано, съобщиха от пожарната в Пловдив. Горели са растителни отпадъци: треви, клони, коренища и други, а вследствие на напластяването и естествени биологични процеси, тлеенето е продължило по-дълго.

Мястото веднага е поставено под наблюдение.  Пристигнали са дежурни екипи на Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив, които са останали да дежурят през цялата нощ, както и представители на община Куклен. Няма нанесени щети от пожара.

Причината за възпламеняването на тревите не е изяснена.

Вчера на мястото бе извършена проверка от РИОСВ, която установява, че няма опасност от замърсяване на въздуха и опасност за здравето на населението. Заключението на Инспектората записано в констативния акт е ”не е констатирано нерегламентирано замърсяване със смесен битов отпадък”.

1 2

Подобни статии

Top