Боксовите национали тренират под строги мерки на Белмекен

Станимира Петрова, Даниел Асенов и компания навлизат в нов олимпийски цикъл

Строги мерки против пандемията от коронавирус спазват националните ни отбори по бокс, който от 13 май са на лагер на високопланинската спортна база Белмекен. Мъжете и жените са настанени по един човек в стая, като дори се хранят самостоятелно. Забранени са групови занимания от повече от 4 човека в зала.

Мъжкият ни национален отбор е трениран от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, а жените са водени от Ангел Ангелов, Фикрет Ереджебов и Петър Лесов.

Програмата на боксьорите ни включва сутрешен крос, след което има занимания за изчистване на техниката, както и силови тренировки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stanimira Petrova (@stanimiranp) on

Станимира Петрова е най-голямата ни надежда при жените, която трябва да извоюва квота за отложените за догодина олимпийски игри в Токио, а при мъжете Даниел Асенов-Тайсъна не успя да преодолее прекратените квалификации в Лондон през март, но ще има още една възможност.

Сред нашите са и кубинците Хавиер Ибаниес (56 кг) и Йордан Ернандес (+91), които също ще се опитат в конкуренцията на Даниел Асенов и Петър Белберов да си проправят път до Игрите в Токио.

Подобни статии

Top