Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града в борбата с COVID-19

В Пловдив дарението бе връчено в присъствието на Пловдивския митрополит Николай на три дома за възрастни хора

„Убеден съм, че Вие тук много добре осъзнавате какво е значението на християнската любов, защото в този дом тя се отобразява и в милосърдие, и в грижа за немощните, за болните. Тя се отобразява в облекчаване на болките и страданията – и душевни и телесни“. – С тези думи и с молитва за здраве откри дарителската кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов председателят на болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната –„Булфарма“ Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в Пловдив.

Настоятелството, носещо името на деня, който честваме днес – „Вяра, Надежда, Любов“, е към шестте лечебни заведения – УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, УМБАЛ „Здраве“- гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“- гр. Велинград, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, МБАЛ „Бургасмед“. То направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и пазарджишкото село Главиница за борбата с COVID-19.

Даренията бяха връчени на управителите на домовете

– в гр. София: Дом за пълнолетни лица с деменция в кв. Княжево и Дом за стари хора „Горна Баня“, в град Пловдив: Домове за възрастни хора „Хармония“ и „Св.Василий Велики“, в гр. Бургас: „Цвета и Анка Върбанови“, в гр. Велинград: Дом за възрастни хора „Ела“; в гр. Пазарджик: Дом за възрастни хора „Гавраил Кръстевич“ и в село Главиница, Пазарджишка област, в гр. Пещера: Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, от учредителите на настоятелството, а именно управителите и представители на шестте лечебни заведения и представители на Председателя на настоятелството.

Подкрепата към настанените в домовете и персонала им, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване – маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни и дезинфектанти за ръце, осигурени от партньорите на инициативата.

1 2

Подобни статии

Top