Болница „Селена“ с безплатни консултации за кърмещи жени

За 29-та поредна година светът отбелязва Световната седмица на кърменето в периода между 1 и 7 август.

Инициативата тази година минава под надслов „Защита на кърменето: Споделена отговорност“.

Редица събития са подготвили от болница „Селена“ за информираност и подкрепа на кърмещите жени във връзка със събитието. В социалните мрежи и в сайта на лечебното заведение www.agselena.com  ежедневно ще бъдат публикувани материали и инфографики с информация в помощ на семействата, предпочитащи естественото хранене на бебетата си.

Специализираният кабинет за консултации по кърмене в университетската АГ болница отваря врати на 3 и 5 август. Той ще консултира безплатно настоящи и бъдещи майки по всички въпроси, свързани с естественото хранене на новородените в първите месеци от живота. Часовете за посещение са предвидени в диапазона между 13.00 и 15.00 часа с предварително записване на 032/648020.

На 4 август от 13.00 часа ще се проведе отворена среща с бъдещи и настоящи майки в болница „Селена“. Лекция, водена от консултанта по кърмене към лечебното заведение Петя Запрянова, ще разгледа проблемите при кърменето и начините за тяхното преодоляване. Среща-дискусия ще се проведе с акушерки на болницата, сертифицирани консултанти по кърмене. Инициативата се организира съвместно с РЗИ – Пловдив, които осигуряват информационни брошури. Желателно е предварително записване за присъствие на тел. 0889809775, за да бъдат спазени противоепидемиологичните мерки.

Среща на открито в Градската градина на Пловдив ще организират от лечебното заведение на 7 август.

Между 10 и 12 часа в рамките на неформалната инициатива консултанти по кърмене към болница „Селена“ ще бъдат на разположение в парка за обсъждане на въпросите, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Бъдещите и настоящи родители ще намерят отговори, подкрепа и информация. Ще бъдат представени и най-новите продукти на пазара в помощ на кърмещите майки. Специално внимание ще бъде отделено и на актуалната тема за ползите от бебеносенето.

Световната кампания се организира от Световния алианс за кърмене (The World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) – мрежа от лица и организации като СЗО, УНИЦЕФ световни мрежи и неправителствени организации, които работят за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето. Целите на инициативата и тази година са насочени към защита, насърчаване и подкрепа на кърменето чрез достъпна за всички информация.

От 1 до 7 август по целия свят се организират и провеждат събития, които да повишат информираността по въпросите на кърменето и да популяризират различни негови аспекти, които са от значение не само за кърмещите майки и кърмените бебета, но и за цялото общество.

Подобни статии

Top