Болницата в Асеновград с клинична пътека по-малко

По 118 клинични пътеки ще работи асеновградската болница

Една клинична пътека отпада в болницата в Асеновград, тъй като няма специалист, който да работи в Детско отделение. Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) отказа да подпише договор с общинското болнично заведение за лечение на заболявания на горния храносмилателен тракт при децата. За това съобщи управителят на МБАЛ-Асеновград д-р Иван  Червенков.

При подписването на договора между болницата и РЗОК той е направил възражение и срещу броя на отпуснатите легла в отделението по вътрешни болести. Управителят на лечебното заведение подготвя писмо с искане касата да покрие леглова база от общо 10 броя.

Болницата работи по  9 клинични пътеки в областта на гастроентерологията, а леглата, за които има сключен договор с касата са само пет. Отделението разполага общо с 30 легла и освен болести на храносмилателната система, в него се лекуват нефрологични заболявания и болести в областта на ендокринологията.

По 118 клинични пътеки ще работи асеновградската болница през тази година. Отпуснатият лимит от Регионалната здравно-осигурителна каса за 2018-та  е 5,4 милиона лева или 450 хиляди лева на месец. В болницата за година се лекуват над 11 хиляди души.

Подобни статии

Top