Болницата в Асеновград се нуждае спешно от респираторни апарати, откриха дарителска сметка в помощ

Общински щаб – Асеновград откри дарителска сметка в помощ на болницата в борбата срещу CODIV-19

Общинският оперативен щаб за превенция и борба с разпространението на коронавирус – COVID-19 в Асеновград открива дарителска сметка, във връзка с кризисната ситуация и разпространението на заболяването в България, Европа и света. Инициативата е на председателя на щаба и кмет на общината доктор Христо Грудев.

Целта е да се съберат средства, с които да бъдат закупени респираторни апарати, медикаменти, консумативи и предпазни материали. Чрез даренията ще бъде подпомогнато и снабдяването с медицинска техника за диагностика и лечение на евентуално заболели от COVID-19 в МБАЛ – Асеновград.

На този етап болницата в града разполага едва с 3 респираторни апарата, които са закупени доста отдавна. Други два са повредени. Направени са консултации със специалисти, но резултатът показа, че технически е невъзможно тяхното отремонтиране.

Припомняме, че община Асеновград ще отпусне около 290 000 лева за ремонт и изграждане на 12 стаи с по 2 легла в така нареченото „ново крило“ на здравното заведение, което при нужда да бъде специално пригодено за настаняване на заразени с COVID-19.

Спешно обаче са необходими средства за оборудване със специализирана апаратура и предпазни материали, с цел при необходимост болницата в Асеновград да е подготвена за прием на заболели пациенти.

Първите дарения вече са получени по новооткритата сметка. Всички фирми, организации или частни лица, които имат желание и възможност, могат да помогнат, като дарят средства по следната банкова сметка:

ОБЩИНА АСЕНОВГРАД

IBAN-BG50IORT73758404020000

BIC – IORTBGSF на ИНВЕСТБАНК АД

КОД ЗА ВИД ПЛАЩАНЕ – 445100

Средствата ще бъдат разпределяни от Общинския оперативен щаб и ще бъде оповестявано публично тяхното разходване. Желаещите да помогнат на МБАЛ – Асеновград в борбата срещу коронавирус тип COVID-19 чрез директно дарение на апаратура и предпазни консумативи, могат да се обръщат към управителя на лечебното заведение доктор Иван Червенков.

Подобни статии

Top