Болницата в Асеновград ще има ДКЦ

„Вграденото“ в болницата ДКЦ ще изпълнява доболничната помощ, от която досега бяха лишени пациентите.

За създаване на Диагностично-консултативен център като допълнително звено към МБАЛ -Асеновград настоява ръководството на лечебното заведение. Докладната записка вече е  депозирана пред Общинския съвет на града, който е собственик на болницата. Дебатът предстои идната сряда, за когато е насрочена априлската сесия.

„Вграденото“ в болницата ДКЦ ще изпълнява доболничната помощ, от която досега бяха лишени пациентите. Така лечебното заведение ще разшири кръга на медицински услуги.

Новият център има за  цел да съкрати пътя на болните до достъпа до  специалистите в болницата и да създаде възможност за по-добро възнаграждение на лекарите.

„Ще се намалят разходите на пациентите за лечение, тъй като няма да се налага те да търсят лекари-специалисти в други лечебни заведения в града или да се налага да пътуват до Пловдив“, обясни д-р Иван Червенков, управител на МБАЛ -Асеновград.

Новата доболнична структура ще разполага с 10 кабинета, в които ще работят различни специалисти от болницата. Ще има обособена манипулационна и допълнителна зала за нуждите на новия медицински център. ДКЦ-то ще има клинична лаборатория и възможност за рентгенови изследвания.

„Болницата разполага с модерна лаборатория за изследвания, която обаче в момента не работи с пълен капацитет, защото обслужва основно хоспитализираните пациенти. Добрата вест е, че когато бъде създадено ДКЦ всички здравно-осигурени пациенти  ще могат да се възползват от услугата, а лекарите бързо да поставят точната диагноза. Това ще довело до тотална промяна в обслужването на пациентите и в условията“, каза още д-р Червенков. 

Диагностично-консултативният център ще бъде разположен на втория етаж в новото крило на лечебното заведение. След решението на Общинския съвет започват процедури по утвърждаване на структурата. Тя може да започне да работи най-рано в началото на следващата година.

 

 

Подобни статии

Top