Болницата в Асеновград си иска паркинга

Мотив за искането е, че  лекарите са принудени да плащат за  престоя на лекия си автомобил, докато са на работа.

Паркингът пред сградата на МБАЛ -Асеновград да бъде предоставен за ползване и стопанисване от лечебно заведение. За това настоява ръководството на общинската болница в докладна записка, адресирана до кмета на града и председателя на общинския съвет. Документът е входиран в деловодството на общината още в края на миналата година, но все още не е включен в дневния ред на сесиите.

Мотив за искането е, че  лекарите са принудени да плащат за  престоя на лекия си автомобил, докато са на работа. „Паркингът за служителите е платен, но не всички се таксуват. Някой пък плащат половината от сумата, която се дължи за час престой. Това поражда напрежение сред персонала, затова точно преди година те изготвиха и подписка, в която настояват за безплатен режим на паркиране“, обясни началникът на МБАЛ-Асеновград д-р Иван Червенков.

Лекари протестират, заради платен паркинг пред болницата в Асеновград

В момента медицинският персонал плаща по 0,50 лева, за да остави колата си за един час на общинския паркинг пред болницата. Така паркингът за  една работна смяна на лекар или медицинска сестра струва около 10 лева на ден. От общината са предоставили вариант  и за абонамент от 60 лева на месец.

„Месечната такса не е рентабилна за едно лечебно заведение, тъй като режимът на работа  е на смени- персоналът работи по график и дава дежурства“. 

За да не се стига до конфликти ръководството на болницата настоява Общинският съвет

1 2

Подобни статии

Top