Бомбаджията с фалшивите сигнали пред съда: Зависим съм от алкохола, пуснете ме - DC news

Бомбаджията с фалшивите сигнали пред съда: Зависим съм от алкохола, пуснете ме

Любомир Яков остава зад решетките за постоянно, бил с висока обществена опасност

Пловдивският районен съд остави в ареста 27-годишния Любомир Яков, подал фалшив сигнал за бомба на Централна гара – Пловдив.

„Най-искрено се извинявам за постъпката си. Страдам от алкохолна зависимост и ви моля за домашен арест, за да бъда открит на адреса си“, каза пред съдебния състав Яков и се покая за постъпката си, предаде 24plovdiv.bg.

Припомняме, че Яков бе арестуван на 15 ноември късно вечерта, след като малко преди 19 ч. се обадил от уличен телефон на спешния тел. 112 и казал, че е минира с ръчни гранати жп гарата под тепетата.

Припомням, че миналата година Яков заплаши с убийство по имейла бишвата председателка на парламента Ива Митева и експремиера Бойко Борисов. Тогава той бе осъден на 7 месеца и половина затвор.

Днес Яков бе докаран под засилена охрана в съда. Той отказа да обясни защо е отправил поредната заплаха към пловдивска гара. Преди години 27-годишният мъж заплаши и автогара „Юг“.

Прокурорът от Районна прокуратура Пресиян Георгиев посочи в залата, че Яков е осъждан многократно и има 8 присъди. Три от тях са за подобни престъпления. По думите му 27-годишният мъж е личност с висока обществена опасност.

„Има реален шанс Яков да се укрие, тъй като води скитнически начин на живот и се прехранва с просия“, каза още държавният обвинител и допълни, че младият мъж не отговаря напосочения от него телефон.

Според служебния защитник на Яков Ваня Георгиева той наистина е осъждан, но престъплението, за което му е повдигнато обвинение, не е тежко умишлено. Адвокатката посочи също, че Любомир има адресна регистрация в хисарското село Красново и няма опасност да се укрие. Тя поиска той да бъде пуснат с мярка „подписка“.

Съдът обаче постанови най-тежката мярка „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в тридневен срок. Ако това стане мярката на Яков ще бъде гледана следващия четвъртък – 24 ноември, от 15.30 ч.

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top