Бомбастичен бюджет и нов стадион за Левски! - DC news

Бомбастичен бюджет и нов стадион за Левски!

Мощен концерн проявява интерес към „сините“, собственикът е източноевропеец с акции в клуб от английската Висша лига

Мощен концерн проявява много сериозен интерес към Левски, съобщава „Тема Спорт”. Компанията отскоро е започнала да развива дейност и в спорта, като вече притежава акциите в един от известните клубове във Висшата лига на Англия. Разговорите с ръководството на Левски са започнали още през месец март, като те са в посока закупуването на акции на клуба. Потенциалният нов инвеститор е заявил готовност да се заеме с изграждането на нов стадион и да осигури достатъчно средства на тима, воден от Станимир Стоилов, за атака на шампионската титла през идния сезон. Все още не е ясно дали сделката ще се осъществи и колко време ще отнеме това, но според информация на „Тема Спорт” двете страни са в заключителната фаза от преговорите.

В Левски имат и други варианти и затова на този етап предпочитат да изчакат още малко, преди да вземат окончателно решение.

В близките седмици от „Герена” ще решат какви стъпки да предприемат относно собствеността на клуба. Едно е сигурно – има заявен много сериозен интерес. И хубавите месеци, които изживяват феновете на Левски, може да добият още по-големи мащаби през лятото. Пълните стадиони, всички дарения и активност на сините привърженици са привлекли вниманието на мощния кандидат за клуба. Близо година след като синята част на България не спеше в продължение на два месеца, докато Джо Диксън се опитваше да убеди Наско Сираков в намеренията си, изглежда, че и това лято ще бъде вълнуващо за всички фенове на сините. Този път кандидат-купувачът изглежда внушително и анонсът е за бюджет, който ще прати Левски в друга финансова орбита. Става въпрос за международна компания, която отскоро стъпи и в България, а собственикът й е източноевропеец.

Подобни статии

Top