Бопаджия от Пловдив в ареста след акция на Вътрешна сигурност

От ОДМВР-Пловдив отказаха всякаква информация по случая

Арестуван е служител на звеното за Борба с организираната престъпност в Пловдив, научи DCNEWS от източници, близки до полицията.

Арестът е извършен по време на операция на служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“, проведена днес под тепетата.

От ОДМВР-Пловдив отказаха всякаква информация по случая. Оттам посочиха, че не става дума за служител на пловдивската полицейска дирекция, а за човек от ГДБОП, която попадала под наблюдението на Специализираната прокуратура. обаче отказват всякаква информация за ареста с мотива, че става дума за друга структура на МВР, която не е под тяхно ръководство.

„Не сме участвали в такава операция, така че не мога да коментирам“, каза за DCNEWS шефът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

На този етап няма официална информация за какво е арестуван служителят на БОП. Според пловдивския сайт TrafficNews.bg обаче арестуваният е служителят на БОП Тодор Бакларов. Той задържан във връзка с престъпление, свързано с контрабанда на стоки от Турция. Акцията била проведена под наблюдението на прокуратурата, а Бакларов бил дългогодишен служител в сектор „Наркотици“. Според запознати той участвал в канал за внос на маркови дрехи от съседна Турция, пише още TrafficNews.bg.

Очаква се от пресцентъра на МВР да излязат с повече информация по случая.

Снимка: ГДБОП

Подобни статии

Top