Борис Халачев: Горди сме от рекорда!

Мениджърът на ВК Марица (Пловдив) се надява останалите български волейболни тимове при жените да последват примера на шампионките

Мениджърът на Марица (Пловдив) Борис Халачев даде интервю пред „Тема спорт“ след 100-а поредна победа на тима в НВЛ.

„Гордея се с постижението на отбора. Стараем се през годините да се развиваме. Надявам се, че колегите ще се опитат да вземат пример от нас и да направим интересен женския волейбол, да се развиваме взаимно, защото само ние да вървим напред няма как да стане. Имаме проблем с уреждане на контроли покрай пандемията, а това вече ни пречи. Искаме по-голяма конкуренция, така първенството ще стане по-интересно за всички – зрители, рекламодатели, самите ръководители. На нас ще ни е по-полезно. Колкото повече интересни и равностойни мачове играем, толкова по-добре. Прекрасно ясно ни е, че за да продължаваме напред, трябва да имаме конкуренция. Иначе се самозалъгваме и се оказва, че стоим на едно място. Хубавото е, че до момента все пак успяваме да се развиваме, защото през миналия сезон се наредихме 10-и в Шампионската лига, което е без прецедент в този турнир в съвремието ни. Това е повод за гордост на волейбола ни“, заяви Халачев.

„Тогава се видя, че не бяхме подготвени, защото нямахме нито една контролна среща, което досега не ни се бе случвало. След като изиграхме първия мач, разбрахме къде се намираме и заиграхме по-силно. Ще направим максималното в Лодз, за да се представим на ниво. Затова играхме с Прометей и Търговище. Надявам се да сме по-подготвени за турнира в Полша“, заяви Халачев за участието в Шампионската лига.

„Със сигурност обаче българското първенство не ни е помогнало да се подготвим, имайки предвид и заповедта на здравното министерство, която не позволи на клубовете да играят, защото повечето са изградени от девойки. Така до сряда ние нямахме нито един мач от първенството в Пловдив. Надявам се, че всичко ще е наред с коронавируса, минахме тестове на 15-и, всички бяха отрицателни. Надявам се също, че до финалната фаза няма да стане някой фал“, каза още Борис Халачев.

Подобни статии

Top