Борислав Инчев: За пореден път район „Южен“ се поставя на дузпата!

От ВМРО бранят проекта за изграждане на нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“

В предизборната си кампания кметът Здравко Димитров щедро и безмилостно обещаваше 12 нови детски градини в Пловдив, а за пореден път район „Южен“ се поставя на дузпата.

С тези думи градският лидер на ВМРО Борислав Инчев коментира предложението на общинската администрация за отнемане на 900 000 лева от проекта за детска градина на бул. „Александър Стамболийски“. Бюджетната актуализация ще бъде разгледана и гласувана на общинска сесия този четвъртък. „Това е нещото, което ни разочарова изключително много„, заяви Инчев, който бе кмет на района през миналия мандат. Той припомни, че за градината, която ще е с 8 групи за над 200 деца, вече има утвърдени в бюджета средства, има проект, одобрени разрешителни, а в момента текат обществените поръчки.

По думите му в самото предложение има и откровено обиждащ текст, според който бюджетната актуализация не цели да спре изцяло инвестиционната програма на Общината, а да остави само тези разходи, които са възложени към момента или са от стратегическо значение. „Първо – тези разходи (бел. ред. за детската градина) вече са заложени. И второ – така написано излиза, че проектът за нова детска градина не е стратегически. Какво казва администрацията с това, че децата не са приоритет. За децата трябва да бъде правено всичко, защото те са бъдещето„, подчерта градският лидер на партията. „В кампанията си Здравко Димитров щедро и безмилостно обещаваше 12 детски градини в Пловдив, а за пореден път „Южен“ се поставя на дузпа.“

От ВМРО подчертаха, че има толкова странични разходи, които спокойно могат да бъдат съкратени – разходи за пътувания и командировки, раздута администрация, за (цитирам) „измислени ремонти на кабинети и стаички“, „ремонт на ремонта“. Инчев и хората му бяха категорични, че няма да подкрепят така направената актуализация, макар че според документите отнетите от детската градина средства се прехвърлят за реконструкцията на ул. „Даме Груев“ в района.

1 2

Подобни статии

Top