Борислав Инчев за заема: Розовият период свърши, чака ни грозната истина!

Още не знаем дали това са намерения на новата власт, или се тества общественото мнение, заяви градският лидер на ВМРО

„В предизборната кампания никой не си позволи да говори и за 1 000 000 лева заем, а сега – 120 000 000 лева.  И защо 120 000 000 е големият въпрос, защо не 40 000 000 или 200 000 000 лева? Защо в публичното пространство се хвърлят големи суми, без да има ясното какво ще се случи, без да има конкретни обекти, без да има представена програма за управление? Намерението за теглене на този кредит намерение на кмета на града ли е? Т.е – още не знаем дали това са намерения на новата власт, или се тества общественото мнение.“

Това заяви градският лидер на ВМРО Борислав Инчев по повод анонса на зам.-кмета на Пловдив Илия Кирчев, че Община Пловдив обмисля тегленето на кредит от 120 000 000 лева.

По думите на Инчев два са сигналите, които дава администрацията. Първо – това е сигнал, че Пловдив трябва да се справя сам. Второ – от това става ясно, че Пловдив не разполага със средства за капиталови проекти и инвестиции. „За нас стана ясно, че розовият период свърши, чака ни сивата и грозна истина. Пари няма, няма и да има, ясно е, че пловдивчани сами ще си плащат сметката“, коментира още Инчев.

От ВМРО разкритикуваха и начина, по който бе направено съобщението за заема. „Не може такива новини да се съобщават от чиновник, било то и заместник-кмет. Нарушен е диалогът, нарушена е комуникацията с представителите на пловдивчани в Общинския съвет. Недопустимо е. Твърдо смятаме, че ако има намерение, то трябва да се представи с точни и ясни разчети, да част от управленската програма. Опитваме да изтеглим космически кредит, а друг да бере ядовете“, подчерта градският лидер и бе категоричен, че ВМРО такива намерения няма да подкрепи.

Подобни статии

Top