Борислав Крачанов: Водим преговори с две класни състезателки, целите са ясни - титла и Купа! - DC news

Борислав Крачанов: Водим преговори с две класни състезателки, целите са ясни – титла и Купа!

Младият специалист започва втория си сезон начело на шампионките

Старши треньорът на Марица (Пловдив) Борислав Крачанов започва втория си сезон начело на шампионките. През миналия сезон той беше най-младият наставник в Шампионска лига и Националната волейболна лига. Наставникът на маричанки даде интервю пред volleymaritza.bg, в което говори за очакванията за новия сезон, селекцията и бъдещето на клуба.

– Господин Крачанов, Марица стартира подготовка за новия сезон. Какви са очакванията и как ще се проведе подготовката?

– Очакванията са както винаги – да спечелим първенството и Купа България. Ако успеем да спечелим първенството ще станем първия отбор, който е ставал 9 поредни пъти шампион на България. Това е още един допълнителен стимул към нас и нашите състезателки. Подготовката ще протече основно тук в Пловдив. Имаме всичко необходимо да се подготвим в домашни условия и няма да ходим на лагери.

– Имали сигурни контроли на този етап?

– Водим преговори за контроли. Чуждестранните също стартираха тази седмица и още конкретни дати не можем да кажем. Според нашия график около края на септември ще започнем с контролите.

– Как върви селекцията и да очакваме ли нови състезателки

– До момента сме обявили 12 момичета, които голяма част, от които са от нашата школа. Продължаваме да развиваме нашата школа и да даваме възможност на нашите млади състезателки. В момента водим преговори с още две класни състезателки. Нещата са в доста напреднала фаза и ако се стигне до споразумение ще бъдат обявени. С тях селекцията ще бъде завършена.

– Предизвикателството Шампионска лига също предстои. През миналия сезон бяхте най-младият треньор в турнира. 

– Шампионска лига е европейската сцена, на която трябва да покажем доста по-добър волейбол от това, което направихме миналата година. Жребият за групите се очаква да бъде изтеглен около средата на септември. Най-вероятно първият мач в Шампионска лига ще бъде в началото на декември между 6 или 8. Когато бъде изтеглен жребия ще говорим повече.

– Има неяснота колко точно отбори ще стартират българското първенство?

– Да, за съжаление остава неяснотата. Със сигурност и за нас като щаб и състезателки е интересно как БФВ ще организира първенството. Президентът на федерацията господин Любо Ганев заяви, че първенството ще стартира в края на октомври. Предстои да разберем неговия формат и официално датата за стартиране на първенството.

– През тази година Марица се сдоби с няколко нови придобивки – клубен автобус, спортен ресторант, а предстои и откриване на обновената зала на спортното училище, където основно играе школата.

– Тук е момента да благодаря на нашето ръководство, че ни предоставя възможността да имаме абсолютно всички екстри. Те подобряват развитието на цялата школата. Автобусът и ресторантът се ползва от всички от жените до най-малките в школата. Ръководството прави всичко, за да мислим само за волейбол, а ние им се отблагодаряване с печелене на титли и купи. Още веднъж благодаря на ръководството за това, което прави по организацията и развитието на клуба.

– Какво ще си пожелаете за новия сезон?

– Най-вече да бъдем здрави, да няма нови локдауни. Целият сезон да бъде изпълнен с емоция и щастливи моменти и накрая да постигнем поставените цели и да бъдем отново щастливи, че сме успели да си свършим отново работата.

Подобни статии

Top