Борислав Сандов в Пловдив: Правителството може да получи по-широка подкрепа - DC news

Борислав Сандов в Пловдив: Правителството може да получи по-широка подкрепа

Вицепремиерът пристигна в Пловдив на семинар за качеството на въздуха и здравето в България, организиран от МУ-Пловдив

„На този етап правителството ще се запази“, коментира в Пловдив вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов. „В трудни времена сме заради решението на лидера на „Има такъв народ“ (ИТН) , но ние търсим всички варианти в момента да общуваме, да говорим, да работим със нашите колеги от ПГ на ИТН, за да работи, за онова, за което се разбрахме че сформираме мнозинство, а именно – коалиционното споразумение и важните приоритети за България“, посочи той.

По думите му сега е ключово важно да се разбере какво е нужно на страната ни и да вземем предвид всички външни фактори, които създават нестабилност за държавата и да се  потърси решение в рамките на това правителство или поне е този парламент.

„Ако ние не извършим необходимите реформи в 22 закона, можем да блокираме една голяма част от средствата по плана за възстановяване и устойчивост, които са в размер 13 млрд. Тук не става въпрос за едни пари, които просто съществуват някъде виртуално. Това е начинът тези средства да влязат в българската икономика, при гражданите, бизнесът и общините, и да подпомогнат процеса за догонване до средноевропейските нива за българските граждани. Без това ние ще продължаваме да сме не само най-бедната страна от Европейския съюз, но и най-отдалечената от средноевропейските нива. Това е въпрос на отговорност и аз вярвам, че българските народни представители, независимо от коя партия са избрани, ще поставят на първо място националните ни интереси и няма да тласнат страната ни в една нова политическа криза, особено когато имаме външни заплахи за България“, каза още Сандов.

„Вътрешни рокади в рамките на това правителство предполагам са възможни, но те са обект на отделните партии, които могат да  предложат определени промени“, допълни той.

„Няма да търсим индивидуално хора от ИТН, а сме отправили общ апел към всички депутати от групата да се обърнат към своите избиратели, да видят какво са обещали в своите програми и да подходят отговорно към държавата, допълни още Санодов и каза, че има различни начини това да се случи. Очаквам, че правителството, залагайки ясни реформи и приоритети, може да получи и по-широка подкрепа от сегашното парламентарно мнозинство – независимо от кого“, обясни Сандов и отбеляза, че  егото и първичните емоции са изключително вредни.

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите пристигна в Пловдив за участие в  семинар за качеството на въздуха и здравето в България, организиран от Медицинския университет и американския Институт по здравни ефекти.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top