Борисов и Каназирева начело в листите за Пловдив и областта

До четвърто място листата за Пловдив остава същата, оттам нататък ще има промени

Бойко Борисов отново ще води листата на ГЕРБ за 16 МИР – Пловдив град. Това съобщи днес пред журналисти лидерът на ГЕРБ – Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията Иван Тотев. Дани Каназирева пък ще оглави и на този вот кандидатската листа за 17 МИР – Пловдив област.

Листата за града под тепетата обаче щяла да претърпи сериозни изменения от петото място нататък. До четвърто място най-вероятно кандидат-депутатите ще останат същите като на предишните избори – на второ място Иван Тотев, на трето – Радомир Чолаков и на четвърто Вежди Рашидов.

„За нас петото място в листата е ключово, защото смятаме, че на фона на усещането за разочарование от служебното правителство и новите партии, имаме реален шанс за четвърти мандат в Пловдив“, коментира лидерът на ГЕРБ под тепетата. И тъй като обикновено Борисов влиза от листата в столицата, се очаква, че петият сред пловдивските кандидати има решален шанс да влезе в парламента. Засега обаче не е уточнено кой ще застане на тази позиция, това усилено се обсъждало в момента.

В листата щели да намерят място поне двама от районните кметове. Много голяма била вероятността това да са Костадин Димитров и Иван Стоянов. Сериозно участие имали и младежите на ГЕРБ.

Според Тотев проблемът с подготовката на изборите бил доста сериозен.

„Мнението ми за областния управител Ангел Стоев е изключително високо. Дано в Пловдив организацията на изборите да е много добра“, коментира той.

Лидерът на ГЕРБ-Пловдив добави, че на това правителство явно организацията не му е най-важната цел. По думите му това бил тестов модел на правителство между „Да България“ и БСП.

Тотев коментира още, че слоганът на ГЕРБ за предстоящите избори нямало да бъде пак „Работа, работа, работа“, но отказа да каже какъв ще бъде.

Що се отнася до Дани Каназирева коментарът му беше: „Ние сме в една река, но в различни лодки“. Тотев добави, че бившия областен управител и водач на листата в областта все още не е член на ГЕРБ, но допълни, че очакванията му са за добър резултат за партията в Пловдивска област.

„От доста време сме в един дълъг и продължителен Костинброд“, бе коментарът на Тотев за политическата ситуация в момента.  Думите му потвърди и Радомир Чолаков, който също присъства на пресконференцията.

„В момента единственият опонент на ГЕРБ на тези избори е самият ГЕРБ“, каза още лидерът на пловдивската структура, запитан кой е основният опонент на партията за предстоящия вот.

Подобни статии

Top