Борисов: Кабинетът е твърдо против цигарите в заведенията

ГЕРБ няма да подкрепи идеята на вицепремиера Валери Симеонов в заведенията да бъдат разрешени и зони за пушачи. Това заяви премиерът Бойко Борисов след представянето на проучване за контрабандата на цигари у нас.

„Кабинетът е твърдо против тютюнопушенето. Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния сектор, няма да ги подкрепим. Всички наши кампании са против тютюнопушенето и считаме, че това е един от основните фактори за нарушеното здраве на българите“, каза премиерът, цитиран от БГНЕС.

„Така както коалиционните ни партньори казват за нещо, че не е гледано на коалиционен съвет, така и аз като повдигна този въпрос ще кажа, че тази идея не е гледана на коалиционен съвет„, категоричен бе Борисов.

Премиерът посочи, че Валери Симеонов може да има свое мнение и да прави предложения, но дебело подчерта, че правителството е твърдо за ограничаване на тютюнопушенето.

На представянето на проучването на пазара на нелегални цигари освен премиера присъстваха главния прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, шефът на Агенция митници Георги Костов, финансовият министър Владислав Горанов и представители на индустрията.

 

Подобни статии

Top