Борисов към Зико в Хисаря: Парите от пробива до Водната палата да се насочат към стадион "Ботев" (ВИДЕО) - DC news

Борисов към Зико в Хисаря: Парите от пробива до Водната палата да се насочат към стадион „Ботев“ (ВИДЕО)

По наше време Пловдив се къпеше в проекти и пари, а сега нищо не му дадоха управляващите, каза лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов препоръча на кмета на Пловдив Здравко Димитров да спре проекта за подлез до Водната палата и да насочи парите за довършване на стадион „Христо Ботев“. Това стана в присъствието на цялото общинско ръководство заедно със съветниците от ГЕРБ. Борисов е в Хисаря на среща с младежката организация на партията.

„Изчаках да мине държавният бюджет, за да видя коя партия  как е изпълнила ангажиментите си към Пловдив. Виждам, че има нула лева планирани за спортни мероприятия и други в Пловдив„, коментира Борисов.

По думите му няма кой от управляващите да чуе проблемите на общините и на хората.

„Не можем да оставим да се руши направеното в момента. Поканих кмета на Пловдив, заместниците му и съветниците от ГЕРБ. Не можем да се лишим от проекта за чист въздух. Но средствата за пробива до Водната палата (9,3 млн. лева – б.р.) могат да бъдат пренасочени за довършване на стадион „Христо Ботев и направа на козирката“, посочи Борисов.

Според него пловдивчани са видели как нагло са били излъгани от управляващите, които нищо не дали за града. „А по време на нашето управление Пловдив се къпеше в проекти и пари“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Той препоръча на местните управници да направят извънредна сесия на общинския съвет и да гласуват прехвърлянето на средствата. „Накарах ги да кажат кой е против – никой. Всички вдигнаха ръка“, посочи Борисов.

Борисов е категоричен, че в Пловдив ще се играе финал на някоя от големите купи, защото градът заслужава.

На срещата с пловдивския актив на ГЕРБ в Хисаря беше и бизнесменът Илиян Филипов, на когото е поверено строителството на стадион „Христо Ботев“. До момента държавата е отпуснала 25 млн. лева за съоръжението. Неколкократно Филипов предупреждаваше, че ще спре строежа, тъй като са нужни още 10 млн. лева.

„Хайде, вършете работа!“, призова той пловдивските управници.

„А сега отивам при младежите от ГЕРБ, защото и аз съм младеж“, каза лидерът.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top