Борисов: Като наближат избори, започват по един и същи начин – ментета, записват се! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ремонтираното трасе на магистрала „Хемус“ ще е готово догодина

„Нека видят българите как в скалата се прави път, като пчелички работят строителите. Много голям напредък са постигнали. Това, което съм поел като ангажимент към Севера и Северозапада, се работи на пълни обороти. Да сме живи и здрави догодина ще е готово“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира на рождения си ден напредъка по изграждането на автомагистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен. Премиерът посочи, че активно продължава строителството на важни за страната инфраструктурни обекти като пътя Ботевград – Мездра.

По време на огледа с премиера Борисов бяха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В инспектираното от премиера трасе на „Хемус“ работи екип от над 50 археолози, разкрили ценни артефакти. Специалистите изтъкнаха значимостта на откритото селище, в което са намерили различни видове преработвателни пещи – на 1100 и на 1700 години.

„Благодаря, че действате толкова активно, а после всичко това ще го покажем в музеите“, обърна се премиерът Борисов съм археолозите.

Заместник-министър Нанков посочи, че над 4000 души работят на трасетата на „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна.

„Това, което правим с кметовете, то е само за хората. Това са проекти за по 100 години и повече. И както Югът – с „Тракия“, „Марица“, „Струма“ живнаха, ще видите и на Северозапада и Севера колко ще им се помогне“, посочи Борисов пред медии след инспекцията в участъка на магистрала „Хемус“ от Боаза до пътен възел Плевен.

1 2

Подобни статии

Top