Борисов отиде във фабрика за сутиени и бельо, правели маски, предпочетени от Бундесфера (СНИМКИ/ВИДЕО)

Борисов обмисля да купи подарък от фабриката за сватбата на зам.-министър Николай Нанков

Реномирана фабрика за сутиени и бельо в Хасково вече изработва предпазни маски. Премиерът Бойко Борисов посети предприятието и поздрави работничките в шивашкия цех.

Той бе посрещнат още на вратата на фирмения магазин от собственика на фабриката Въчко Парасков. „Добър ден! Тук сред тия артикули има да ни подиграват“, пошегува се премиерът, влизайки в магазина, в който се продава предимно дамско бельо. После министър-председателят се качи в шивашкия цех, който се намира в същата кооперация но на горните етажи.

„Булки как сте? Итересни артикули вадите. Но дойдохме специално да ви благодарим,  защото вашите маски първи ги одобриха в Европа!  Фирмата ви беше посочена от Бундесвера, защото правите качествени продукти. Ето затова преструктурираме икономиката, за да може хората да получават заплати и да хранят семействата си“, каза премиерът на жените в хасковската фирма „Венера стил“, която има 24-годишен опит в производството на дамски трикотаж.  И допълни: „Тук на Нанков може ли да му купим един подарък за сватбата? Тя стана прословута неговата сватба“. След това премиерът се снима с работничките, а те му подариха от произведените от тях маски.

„Благодарим ви за контактите, които направихте с европейските лидери и специално с канцлера на Германия Ангела Меркел. Оценили са продукта ни и получихме поръчка от Германия“,  обърна се към премиера Борисов собственикът на предприятието Въчко Парасков след фотосесията. Още на втория ден след въвеждането на извънредното положение у нас във връзка с коронавируса хасковската фирма достига капацитет от 4000 маски дневно като те се предлагат на достъпна цена.

„Персоналът е изключително мотивиран, защото правим качествен продукт. Маската е с висока степен на защита, многократна е, пере се, не се променя, запазва своята функция и визия. Пуснахме и детска серия“, посочи Парасков.

„Пак заповядайте“, поканиха го жените от фабриката, а премиерът им отвърна: „Дай да мине това чудо, пак ще намина!“

1 2

Подобни статии

Top