Борисов: Похватът с контактна група ще проработи, нищо не е загубено (ВИДЕО) - DC news

Борисов: Похватът с контактна група ще проработи, нищо не е загубено (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ се надява, че разумът ще надделее

„Похватът с контактна група, според мен, ще проработи, нищо не е загубено“. Това заяви пред медии във Вълчи дол, област Варна, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Като първата непосредствена опасност той определи войната в Украйна и затова в контактната група са хора с евроатлантически позиции. Борисов уточни, че вратата е оставена отворена и всеки, който пожелае, може да вкара човек в този преговорен екип. По думите му народът е казал „Да“ на ГЕРБ, но не е казал партията да управлява сама, предаде БТА.

По-рано днес на пресконференция  съпредседателите на „Продължаваме Промяната“ заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ.

„Разбирам, че им е удобно да ни приписват „Възраждане“, те си имат своите достойнства, но за разлика от Кирил Петков и Асен Василев, които твърдят, че няма значение какво казват посолствата, аз се съобразявам какво казват нашите европейски партньори – за тях най-важната тема е войната в Украйна“, изтъкна Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че вторият важен въпрос е диверсификацията на ядреното гориво, петрола, газа и привеждането ѝ в съответните договори, които трябва да са дългосрочни и с цена, която е ясна на бизнеса и потребителите. Борисов бе категоричен, че трябва да има трайно решение по този въпрос.

„Предложенията ни и контактната група ще отиде и при ДПС, ще отиде при всички„, каза още Борисов. По думите му по всяка тема контактните групи могат да подготвят мнозинство. Борисов поясни, че е предложил лидерите да се дръпнат, за да могат контактните групи по лесно да работят.

„Те могат да направят точно този списък от важните за хората и за България в тази военна обстановка неща, които ние да гарантираме“, заяви Борисов. Той посочи, че вижда теми, по които контактните групи могат да постигнат решения.

Според него, ако партиите искат да изпълняват програмите си и това, което реши парламентът, е необходимо редовно правителство. „Ако ние влезем така разделени и в парламента, как ще приемаме бюджет?„, попита лидерът на партията. „Народът показа, че иска да сме по някакъв начин разумни и за важните за хората теми – обединени“, посочи той.

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ-СДС не предлагат коалиция

В отговор на въпрос Борисов каза, че ДПС е партия, която във всичките неща, които изброиха днес „Продължаваме промяната“, ще ги подкрепи, защото те са и за хората, и за НАТО, и за ЕС.

„И като ги подкрепи, това коалиция ли ще бъде?“, допълни той.

Подобни статии

Top