Борисов поздрави децата, пожела успех на зрелостниците

Премиерът разпореди да се отпуснат по 250 лв. на нуждаещи се семейства на бъдещи осмокласници

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички деца по повод Деня на детето – 1 юни. 

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет“, е написано в официалния си Фейсбук профил Борисов.

„През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим. Помощта ще е обвързана с посещенията в училище. Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им.

На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!“, подчерта Борисов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров също отправи поздрав към малчуганите под тепетата.

Той ги поздрави с цитат от любимата на малки  и големи книга на Антоан дьо сент Екзюпери „Малкият принц“: „Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват.“ 

Снимка: bTV

Подобни статии

Top