Борисов: Пускаме големите ученици на училище на 31 януари (ВИДЕО)

Премиерът коментира и среднощните корона партита в Пловдив

„Възнамеряваме големите ученици да ги пуснем на 31 януари, ако така добре вървим и управляваме пандемията“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си днес сутринта в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог. Заедно с премиера бе и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи по либерален начин. Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентулано на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с щаба. Правим училища, детски градини, строим, хората работят“, каза още премиерът.

„Близо милиард вложихме в образователната инфраструктура и още 1,4 милиарда лева за двойното увеличение на учителските заплати в рамките на мандата“, посочи Борисов.

Той изтъкна, че с осигурените средства от правителството са санирани стотици училища, обновени са физкултурни салони, зали, модернизирани са компютърни кабинети в цялата страна с цел получаване на модерно европейско образование от българските деца.

Премиерът коментира и среднощните корона партита в Пловдив.

„Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят. Мерките в държавата обаче дават резултат”, каза той.

Снимка: Стоп кадър Фейсбук/Бойко Борисов

Подобни статии

Top