Борисов: Радев ме следи с дрон. От днес ще спя с пистолет до главата! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Оставаше само едно малко момче да сложат до мен, каза още премиерът в първия си коментар за снимките от спалнята му

Премиерът Бойко Борисов с първи коментар за снимките, публикувани в някои медии. За кадрите се твърди, че са направени в спалнята на премиера и се вижда как той спи в леглото си, а в нощното шкафче има пачки с пари и злато. Върху него пък е оставен пистолет.

На извънреден брифинг Борисов категорично заяви, че атаките срещу него и управлението няма да го накарат да си тръгне от властта. Той подозирал кой стои зад компроматната война. Бил наясно и защо атаките идват сега – рейтингът на кабинета бил много висок, след справяне с епидемията.

Зад Борисов на пресконференцията в партийната централа застана целият елит на ГЕРБ. Пред журналистите премиерът заяви, защо то атакуват.

„Нашите политически противници днес удариха дъното. Омразата към нас започна от момента, в който извадихме страната от една орбита и с придобиването на самолетите F16 я прехвърлихме към истинската евроатлантическа ос”, заяви той.

„България се справи с миграционната криза. Получаваме писма от колеги как се справихме с коронавируса. Ползвахме уменията на щаба и експертния съвет, които създадохме. Днес говорихме с Шарл Мишел България да получи може би най-много пари в следващите месеци. Не е сигурно, но и днес заявихме, че като най-бедни ни трябват пари. България строи 2 невъзможни проекта – „Балкански поток” и интерконектора с Гърция. Утре ще пуснат съобщение за мощен консорциум – „Дженерал Електрик”, „Росатом” и френска компания за АЕЦ „Белене”. За първи път руската страна разреши „Уестингхаус”да види техните горива какви са, за да има диверсификация в бъдеще”, каза Борисов.

„И какво получаваме? Компромати и манипулации! Аз всеки ден предупреждавах, че това ще се случи. В учебниците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш и самия герой на снимките”, коментира още Борисов.

Записките и снимките дошли в момент, в който ГЕРБ трупали все по-голям рейтинг. Според него всичко това е нагласено още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките. „Оставаше само едно малко момче да сложат до мен – и направо да се хвърлям оттук… Това ли е демокрацията?”, каза още премиерът.

Според Борисов опонентите му искали предсрочни избори.

„Кое наложи тази ярост? Само след няколко месеца някои искат служебно правителство и 1,5 млрд. да се насочат в друга посока. Това е целта на днешното занятие”, смята Борисов.

1 2

Подобни статии

Top