Борисов, трима министри и Севделина Арнаудова под карантина

Петимата били контактни със зам.-министър Николай Нанков, който е позитивен за COVID-19

Столичната регионална здравна инспекция е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков. Премиерът Бойко Борисов, министрите на финансите Кирил Ананиев, регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Таневаминистри, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ са под карантина заради зам.-министъра на регионалното развитие. Те са нформирани и предстои да им бъдат връчени предписания.

По-рано днес стана ясно, че тестът за COVID-19 е положителен и на Нанков е наложена изолация в домашни условия. Самият той съобщи това в профила си във Фейсбук.

„Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за коронавирус. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам“, написа Нанков.

Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за Ковид 19. Длъжен съм да ви…

Публикувахте от Николай Нанков в Петък, 23 октомври 2020 г.

Междувременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е с отрицателен тест за коронавирус, но ще се самоизолира. Това се разбра от официалния му профил във Фейсбук.

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни…

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 октомври 2020 г.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top