Борисов в Пловдив: Докато спя, само диаманти не са ми ръсили (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов пристигна изненадващо тази вечер в Пловдив.

Той коментира пред симпатизанти и журналисти разпространения днес клип в сайтовете и социалните мрежи от апартамента му в Бояна, където отново се виждат пистолет и нощно шкафче, пълно с евро.

„Тук си говорим, нали виждате как стана, те днес без да искат се издадоха. Понеже вчера нали им казаха: „Трябва още компромати“ и те днес пуснаха. И какво се вижда? Вървят из сенките, докато ме няма, снимат, монтират, аранжират е новата дума, снимат и гледай какво става. Поне да ги бяха оставили парите и златото, като отида да си ги взема. Имам четири чекмеджета, те от Станишев още стоят, нищо не съм пипал, никакъв ремонт. Нищо, нула! Влизаш – най-просто обзавеждане. Влизаш, аскет. Наредени костюмите, ризите, фланелките. И отиват, в къщата тъмно, значи мен ме няма. Снимат, показват. И това е от години приготвено и е чакано да додат президентските избори. Сега ги извадиха в паника тук. Някой, който е знаел, че гепи пари, се е готвил, че в един момент като го хванем, ще стане проблем. И е чакал момента, обаче сега панически действа“, обясни Борисов.

„Днес много ми идва. В началото с тези снимки и работи ме потиснаха, защото знаете ли какво е усещането? Стоиш си у вас и като си легнеш, и като си помислиш, че докато си спал, те е снимал, може да ти пръсне в носа, може да ти направи всичко. Те са се разхождали там, това е криминална група. Видно е, че много добре е планирано. Години наред това е пазено, ако е истина. То не е излязло. Да се замислим малко – защо днес? Защото според мен най-големият удар, който се нанесе на мафията, това е чакалнята на Еврозоната. Банковият съюз означава пълен контрол на финансите“, категоричен беше премиерът.

На въпрос докъде ще се стигне с този сценарий, Борисов отговори:

„Дано не ми посегнат физически. Сценаристът на филма се  е  готвил много години, селектирал е, чакал, вкарвали са ми хора, записвали са, монтирали са. Клипът е изцяло аранжиран, само дето парите не са ми оставили. Внасят, слагат, единственото, като спя не са ми ръсили диаманти отгоре“, добави той.

По повод изявлението на президента, който в Пловдив каза, че тези оставки на министри, които се подават, няма да намалят напрежението, Борисов отговори: „Той е сценарист на всичко, той знае повече от мен. Ето аз съм в Пловдив и показвам: 220 милиона имат пловдивчани, за да си сменят водоснабдяването, канализацията, Пречиствателната станция за отпадни и за питейни води. Плюс Околовръстното, плюс стадионите… За Пловдив, за тези години сме направили булеварди, сега околовръстното – 30 милиона, двата стадиона обществените поръчки, Общинският съвет ги гласува и за Локото, и за Ботев, 18 милиона за Детска болница да си направите за Южна България, манастири, асеновградските, пътят  Пловдив – Асеновград, базилики, площади, театри, стадиони“. 

Премиерът не се съгласи с казаното от президента Радев, че не познава Шиши и го  призова  да каже коя обществена поръчка е корупционна.  Той заяви, че към ремонт на кабинета ще премине след вота на недоверие.

Борисов отказа да отговори дали ще остане начело и на новото правителство но уточни, че вицепремиерът Томислав Дончев няма да го оглави.

По думите му, в демократично общество всеки може да протестира и припомни, че демонстрации има не само в България.

По-късно Борисов направи инспекция на Водния цикъл в район „Северен“. Той подчерта, че обещаните от кабинета инфраструктурни проекти в града и областта ще бъдат изпълнени.

Видеото с аранжировката е подготвено преди години. Вкарвали са хора, за да ме записват и да ме снимат. Чакали са президентските избори, но в паниката си пуснаха компромата днес. И с това се издадоха. Сценаристите са ясни! И защото са ми ясни знам от кое ги боли. Голям удар нанесохме върху мафията с влизането в Банковия съюз. Пълен контрол над финансите, без повече фалит и източване на банки.

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 16 юли 2020 г.

Подобни статии

Top