Борисов в Пловдив: Радев, откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (ВИДЕО)

Борисов е гост на среща с младежкия актив на ГЕРБ, която се провежда в Пловдив

„Съединението, Радев, не е само да гледаш твоите хора, а всички други да са лоши. Трябва да умееш да говориш и с опонентите. Няма да оставям вече ненаказана лъжа“. – С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна срещата си с младежите от партията в Пловдив.

„Вместо днес да си кажем: „Добре, било каквото било“, той отива в Раковски и казва как вижда съдебната система. Ами в телефоните на неговите съветници седяха съдебни решения преди да бъдат обявени“, посочи Борисов и попита Радев, откъде знае кой ще е следващият главен прокурор.

По-рано днес президентът обяви в Раковски, че думите на Борисов ще имат значение единствено пред следващия обвинител номер едно, пише „24 часа“.

„Ами ако той попита за торбичките на Пламен Узунов от Пловдив, както и на Копринков (Николай Копринков – другият съветник на президента – б.р.). Радев отсега знае какви задачи ще даде на новия главен прокурор. Не ме е страх. Толкова неща мога да кажа на бъдещия обвинител за хората на Радев“, заяви Борисов.

Той недоумява защо президентът днес не е отговорил на въпроса за големия скандал, в който Тошко Йорданов обяви, че Татяна Дончева е искала да купува техни депутати срещу половин милион лева. „Зам.-председател на парламента предлага по половин милион за депутат“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Той попита на следващия главен прокурор ще сложат ли охрана или ще ходи с колело.

„Отива Радев в Белозем днес, за да каже на земеделските производители, че му бил виновен бюджетът. С постановление на министерския съвет излизаш и даваш обезщетение на тия хора. Не ти трябва актуализация. Но ходи да си прави пиар заедно с червения зам.-министър Явор Гечев“, допълни Борисов.

Според него президентът проявявал безсилие и страх, защото щял да загуби изборите. „Той видя хаоса, който създаде“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че е дошъл в Пловдив, за да отговори на нападките на Румен Радев, произнесени днес в Раковски. „Откъде накъде държавен глава ще плаши най-голямата политическа партия, която днес е в опозиция“, недоумява лидерът на ГЕРБ.

Според него в момента управляващите имали изгода България да е толкова безпомощна като реакция на всякакви криза.

„Истината ще дойде, когато времето се влоши и започнат да пристигат големите сметки за хората от това, което Радев причини“, каза бившият премиер.

Борисов пристигна днес следобед в Пловдив и поднесе цветя пред паметника на Съединението, заедно с младежкия актив на ГЕРБ.

Той бе посрещнат от лидера на ГЕРБ – Пловдив Иван Тотев и депутатката Дани Каназирева. После лидерът на партията се снима с младежите пред паметника.

Подобни статии

Top