Борисов за проектокабинета „Денков-Габриел“: Това не се нарича коалиция, а отговорност - DC news

Борисов за проектокабинета „Денков-Габриел“: Това не се нарича коалиция, а отговорност

Лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че споразумението с ПП-ДБ ще се сключва пред очите на народа

„Това не се нарича коалиция, а отговорност“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, в коментар за предложението Николай Денков и Мария Габриел да са премиери на ротация с втория мандат. По думите му това е отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и в същото време със 100 процента еднакви програми, предаде БТА.

„Много ясно казах, че преговорите се водят от Мария Габриел, този, който ще е премиер и вицепремиер, трябва да има самочувствието, знанието, умението и авторитета да си проведе преговорите“, посочи Борисов в отговор на въпрос как продължават преговорите за кабинета днес. Той подчерта, че са дали на Мария Габриел 100% правата да подготви такъв кабинет, да направи компромиси, но да има правителство.

Той беше категоричен, че споразумението ще се сключва пред очите на народа, защото по думите му две години е имало хаос, мизерия, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация и обедняване.

Борисов поздрави лидерите на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ и ги посъветва да не четат сайтове и да не гледат телевизия, докато направят правителство. „Тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови шести поред предсрочни избори, сиреч катастрофа“, подчерта Борисов. Той даде за пример Гърция, която по думите му променя избирателния си закон и на следващите избори ще има 50 депутати бонус за победителя и ще имат правителство.

На въпрос ще се наложи ли ново удължаване на бюджета, Борисов отговори, че затова лично е настоял Асен Василев да е в кабинета, за да може това, което е планирал и счита, че може да го направи, от първия ден да го направи. „Веднага трябва бюджета, веднага в Брюксел – Плана за възстановяване, веднага довършване на съдебната реформа и законите на Крум Зарков, за месец, за два“, коментира лидерът на ГЕРБ. По думите му като се случат две-три хубави неща, може пак да отидат на избори и пак да се мразят. Запитан ще успеят ли да съберат конституционно мнозинство, той отговори, че не зависи само от него, а от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Бойко Борисов бе в Пловдив за финалната среща на държавния шампионат за ветераните между Ботев (Пловдив) и Витоша (Бистрица). Витоша, чийто капитан бе Борисов, надделяха с 5:3 над Ботев и отново станаха шампиони.

Снимка: стопкадър Фейсбук/Бойко Борисов

Подобни статии

Top