Борисов, запитан ще се кандидатира ли за премиер: „Няма по-опитен и по-можещ“ (ВИДЕО) - DC news

Борисов, запитан ще се кандидатира ли за премиер: „Няма по-опитен и по-можещ“ (ВИДЕО)

Той определи като „огромен напредък“ срещите на политическите партии, които се случват последните дни.

„Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещение в пречиствателната станция за отпадни води в Пловдив.

„Всички партии, още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят, така че да го повтарят всеки ден, не виждам абсолютно никакъв смисъл. В една подобна ситуация, в която е изпаднала страната като политическа сила, единственото, което е разумно е да има правителство, да има парламент, защото парламентът за радост работи“, добави Борисов в отговор на въпрос как вървят разговорите с останалите партии.

„Има напредък по много теми. Ние правим в парламента коалиции с огромни мнозинства“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той определи като „огромен напредък“ срещите на политическите партии, които се случват последните дни.

„Може да се изготви документ, гарантиран от политическите партии от министри, които не са политически лица, да дразнят, както е служебното правителство, с кратък мандат, месец, два, три, пет, колкото се разберем, да мине зимата, да се решат проблемите, от там нататък, ясно е, че ще се отива на избори. Трябва ли сега или след няколко месеца. Това е единственото, което ни води. Ако е сега, нищо повече от това, което сме направили досега, няма да се направи. Ако е след няколко месеца, във всички случаи, ще има повече ползи“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той бе попитан и дали ще е кандидатът на ГЕРБ за премиер. „Какво да ви кажа, в друга държава това нямаше да се обсъжда, нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, защото миграционната криза, ще я спра веднага“, заяви Борисов.

„Няма да го причиня това нито на себе си, нито на семейството си, нито на партията“, категоричен бе обаче лидерът на ГЕРБ.

„Защото вие виждате в една демократична държава, излиза министър-председателят и казва „Аз арестувам моя опонент“ и за вас това е нищо, за вас това не е скандал и вие същите говорите за правова държава, не ви ли е срам, не ви ли е срам? Той се хвали, че ме е арестувал пред децата и семейството, пред бременно дете“, повиши глас Борисов, след което се извини за тона.

Бойко Борисов заяви, че е възможно ГЕРБ да подкрепи и втория и третия мандат за съставяне на правителство, ако първият е неуспешен.

„Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Аз няма как да обясня след това защо виновниците за тази криза ги подкрепям отново да направят същите бели“, допълни Борисов.

„С риск да кажете, че има някакво затопляне между мен и президента Радев, а такова няма, той постъпва много мъдро“, категоричен е Борисов заради забавянето на  връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

„България се люшка, тъй като премиерът е най-овластения. Сега пък президентът е свръх овластен чрез процедурата служебно правителство“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Основателни са исканията на протестиращите пред Народното събрание“, каза още в Пловдив лидерът на ГЕРБ. Припомняме, че участниците в националния протест настояват за увеличение на доходите.

Борисов допълни, че партията е готова да води преговори за бюджета за следващата година.

Протестират, защото само преди месец и половина, техните доходи не бяха защитени от партията на Промяната и Асен Василев. Основателни са им исканията. Парите ще дойдат от стабилността на държавата“, каза Бойко Борисов.

В Пловдив Бойко Борисов потвърди, че кметът Здравко Димитров се ползва с пълната подкрепа на ГЕРБ.

Той направи това уточнение, след като преди дни обяви, че Димитров няма да бъде номиниран за втори кметски мандат на предстоящите местни избори следващата година.

“Здравко Димитров като човек, като приятел, като партиец, има пълната подкрепа на партията. За съжаление човек като започне да се лекува много… Говорихме с него преди месец, че довършва мандата, прави си пречиствателната станция, стадионите, детските градини, това, което са започнали и си остава на работа в партията. Той беше и областен управител, така че не го мислете него”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че преди да съобщи новината в неделя, първо е говорил със Здравко Димитров. “Мислите ли, че в негово отсъствие ще кажа нещо, което не съм договорил с него, не сме се разбрали или не е по негово искане”, попита  Борисов.

По думите му той не е прибързал със съобщаването на новината. “Какво ще се промени в работата му? Добре, ще кажем след местните избори. Това е несериозно”, коментира Борисов. Според него Здравко Димитров работи на пълни обороти и “зад нас се виждат успехите му”, каза още лидерът на ГЕРБ, застанал заедно със Зико и Делян Добрев пред модернизиращата се пречиствателна станция.

ГЕРБ няма да издига Йорданка Фандъкова за кмет на София на следващите местни избори, стана ясно днес.

Подобни статии

Top