Боруков: Локомотив е крачка напред, не съм имал оферта от Левски (ВИДЕО)

Целите ни са влизане в Топ 6 и участие в евротурнирите, а защо не и Купата

Новият нападател на Локомотив (Пловдив) Преслав Боруков даде ексклузивно интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. В него той говори за това как се е стигнало до трансфера му при „смърфовете“, какви са целите пред отбора, дали е получавал оферти от Левски, както и за престоя си в Унгария.

„Благодаря на ръководството на Локомотив (Пловдив) и на щаба, че нещата се получиха. За в бъдеще се надявам отборът да има добри резултати и да задминем целите, които постигна отбора в предишните години. Локомотив е един от най-големите отбори в България. Няколко пъти е носител на Купата, участвал е в европейските клубни турнири. Целите са задължително да бъдем в шестицата и за Купата да стигнем възможно най-далеч през кампанията.

Агентът ми контактуваше с Локомотив и няколко други отбори, но ръководството на Локомотив и щаба му бяха най-настоятелни и така се стигна до трансфера. Имаше и други оферти. До момента за последните две години, не съм получавал, на хартия, оферта от Левски. Станимир Стоилов беше казал в едно интервю, че няма интерес към мен. Локомотив ме спечели с отношението и с чисто самото желание на целия клуб да ме привлече.

Тренирал съм три пъти с отбора, тепърва ще навлизам в колектива и да се адаптирам максимално  бързо. Локомотив има добър колектив, ще има потенциал за този и за следващия сезон. Всички ме приеха добре. Тепърва се опознаваме. Само се радвам, че мога да играя с такива футболисти. Димитър Илиев е бил футболист на годината, мога само да се уча и да попивам от него. Ще играя с №99 както в Унгария и в Етър.

Нещата в Унгария се развиха по следния начин. Имаше непрофесионален тренировъчен и спортно-технически процес. Ръководството искаше да ме задържи на всяка цена. Но искам да благодаря специално на президента, тъй като стигнахме до споразумение и беше момента да си тръгна. Аз проявих инициативата за моето напускане заради спортнотехнически елементи.

За мен Локомотив е огромен отбор, това е крачка напред. Локомотив и като фенове, и като база е страхотен отбор и нямам търпение да играя за публиката и за феновете.

Смятам, че в България има качествени футболисти. Има добри български състезатели. Просто понякога на човек му е нужен шанс и късмет, за да се реализира. Унгария е една страхотна държава, всичко беше на много висока ниво и професионално, но попаднах на грешните хора в спортнотехнчески елемент в клуба. Равно, така да кажа. Просто в момента правителството на Унгария инвестира много пари във футбола, затова са много завишени нещата“, заяви Боруков.

Подобни статии

Top