Боряна Калейн: Не съм доволна от представянето си (ВИДЕО)

Калейн и Татяна Воложанина се завърнаха от участието си на СП в Япония

Националките Боряна Калейн и Татяна Воложанина се завърнаха в София след участието си на Световното първенство по художествена гимнастика в Китакюшу (Япония).

Калейн заяви, че не е доволна от себе си. Тя записа четири четвърти места – в многобоя, на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента остана осма.

„Четири четвърти места, някакси не успях да мина по-напред. Вярвам, че можех да го направя. Определено не беше силно състезание за мен, но се надявам догодина да ме видите в коренно различна светлина. Грешките ги допуснах от пренавитост, защото аз бях много концентрирана, просто не успях да овладея емоциите си. Никой не е доволен, аз самата не съм доволна, защото знаехме, че имаме шансове за медал и то не само веднъж, а на няколко пъти изпуснах тази възможност. Няма как да сме доволни“, каза Калейн на летище София.

Тя добави, че е било много тежко да има олимпийски игри и Световно първенство в една и съща година.

„Това ни се отрази физически, тъй като след всяко голямо състезание трябва да излезем от форма и отново да влизаме, което е най-тежкият процес при нас. Беше много тежка година“, каза грацията.

Калейн разкри, че все още не е решено какви ще бъдат новите й съчетания.

„Все още не сме решили какви ще бъдат новите съчетания като музики и хореография, със сигурност ще се стремим отново да са много оригинални и напълно различни едно от друго. Налага ни се доста бързо да работим, тъй като останалите състезателки са доста по-напред от нас, но надявам се да се подготвя добре“, каза тя.

Татяна Воложанина дебютира отлично на Световно първенство. Тя завърши на седмото място в многобоя, участва на два финала и се нареди пета на лента и седма на топка.

„Много съм доволна, че успях да изиграя съчетанията си. Малко се притеснявах, защото ми беше първото Световно първенство, но съм доволна. Радвам се, че играх заедно с толкова добри гимнастички, с най-добрите в света“, заяви Воложанина.

Подобни статии

Top