Боряна Калейн пропуска Световната купа в София - DC news

Боряна Калейн пропуска Световната купа в София

Златното ни момиче е почувствало умора, България ще бъде представена в индивидуалната надпревара от Стилияна Николова и Ева Брезалиева

Боряна Калейн ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в зала „Арена София“ от 30 март до 2 април.

Възпитаничката на Мариана Памукова е почувствала неразположение по време на тренировката вчера. Поискала е разговор с главния ни мениджър Бранимира Маркова и е изявила желание да почине до края на седмицата. Треньорското ръководство се е съобразило с желанието на Боряна. През септември миналата година Калейн пропусна и Световното първенство в родната столица, като тогава дори влезе в болница. Така в състезанието следващата седмица ще ни представят Стилияна Николова и Ева Берзалиева, съобщи Маркова на пресконференция.

В престижното събитие ще вземат участие над 140 гимнастички от 43 държави – 54 жени (индивидуално) и 14 ансамбъла.

„Почти всички най-силни гимнастички се присъстват и отбори при ансамблите. От максималната квота 16 отбора ще има 14, тъй като Мексико и Азербайджан оттеглиха своите отбори. При индивидуалното 53 участнички с две по-важни отсъствия – на израелската звезда Таманов, която е контузена и германската Дария Вартоломеев, която също се лекува“, заяви вицепрезидентката на федерацията Росина Атанасова.

„Основната ни цел е Световното първенство. Предстои ни много тежка година, защото в индивидуалното ще се борим за втора квота. Стилияна Николова се върна със златен медал от Атина и се надявам, че и тук ще представи най-доброто от себе си“, каза Бранимира Маркова.

Треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова също изрази оптимистични очаквания.

„Съставът, с който ще участваме е същият, с който стартирахме в Марбея и Атина. Имаме промени в едното съчетание. Момичетата са много мотивирани. Стартирахме не толкова блестящо на Световната купа в Атина, но за нас специално главната цел за върхова форма е Световното първенство във Валенсия. Всички купи, които ще преминем оттук дотогава са опит и изчистване, и оформяне на окончателния състав, който ще вземе участие на Олимпийските игри. Имаше разочарование, че взеха само сребро в Атина, но съм сигурна, че ще дадат всичко от себе си сега“, коментира Димитрова.

Подобни статии

Top