Боряна Калейн трета в квалификациите на обръч след първия ден на световното

Грацията на път да влезе ва финалите на този уред, за разлика от Катрин Тасева, която заема временното седмо място

Боряна Калейн върви трета в квалификациите на обръч след първия ден на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Българската грация изигра стабилно съчетанието си и получи оценка от 21.600 точки за временната трета позиция, като това й дава големи шансове да попадне и сред финалистките на този уред. Калейн получи 13.3 за трудност, а оценката й за изпълнение е 8.3. Втората част от гимнастичките обаче играят на обръч днес, когато ще станат ясни и финалистките.

Катрин Тасева не успя да изиграе съчетанието си на обръч по безупречен начин и заема временната седма позиция с 20.400 (12.500 за трудност, 7.900 за изпълнение), като по всяка вероятност ще остане извън финала на този уред.

Убедително начело в квалификацията на обръч е Дина Аверина (Русия) с 23.650 точки, следвана от сънародничката си Екатерина Селезньова с 23.400.

В отборното подреждане след първия ден българките заемат четвъртата позиция с 42.000 точки. Руските са №1 със сбор от 47.050 точки. На втората позиция се нарежда тимът на Израел с 42.500 точки, а трети са италианките с 42.250 точки. Вчера италианките и израелките играха на топка, а днес ще играят обръч. Родните грации пък излизат на топка днес.

Подобни статии

Top