Ботев - Берое е битка и за поне 350 хиляди евро - DC news

Ботев – Берое е битка и за поне 350 хиляди евро

Толкова ще получат българските участници във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите

Победителят от сблъсъка между Ботев (Пловдив) и Берое ще заеме последната родна евроквота. Както е известно, Лудогорец ще се пусне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, докато ЦСКА, Левски и някой измежду днешните съперници ще ни представят в Лигата на конференциите.

Който и от Ботев и Берое да се класира, то ще бъде в урната на непоставените тимове и ще играе с националния коефициент, който е 3.900. С толкова е и Левски, докато ЦСКА ще е сред поставените. Родните отбори ще стартират от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Всеки участник на тази фаза ще получи 350 хиляди евро. Тоест, днес съперниците ще имат допълнителен финансов стимул за победа в баража, пише „Тема спорт“.

Жребият за втория квалификационен кръг в ЛК ще е на 15 юни. Мачовете от него пък ще се играят съответно на 21 и 28 юли. Ако отборите ни продължат напред, то ще знаят и евентуалните си съперници. Причината е, че церемонията по тегленето на противници за третата фаза ще се състои на 18 юли.

Подобни статии

Top