Ботев бие шута на Н`Донгала заради бягство

Футболистът симулирал контузия, за да се прибере до Франция, оставил отбора в тежък момент

Дните на крилото на Ботев (Пловвив) Дуде Н’Донгала в клуба са преброени, пише „Меридиан Мач“. Той ще бъде изхвърлен при първа възможност, след като си е позволил самоотлъчка в момент, в който „канарчетата“ имат солиден недостиг на кадри.

От Коматево разкриха, че Дуде Н’Донгала е разговарял с ръководството на клуба в началото на миналата седмица, за да поиска кратка ваканция през уикенда. Той настоявал да се прибере до Франция за петък, събота и неделя. Като изтъкнал за причина – семейни проблеми. От Ботев обаче не пуснали играча, защото това означавало, че той няма да бъде на разположение за мача с Берое, а в този момент клубът не може да си позволи това.

Дуде Н’Донгала не протестирал, но в петък се хванал за крака по време на тренировката и обявил, че е получил контузия. Именно заради това той не попадна в групата за мача с Берое, а треньорът на „канарчетата“ Николай Киров не успя да събере 18 човека за мача.

В Коматево са сигурни, че Н’Донгала е симулирал травмата. Той не се е появил и на тренировката в понеделник, в която Киров е разполагал само с 14 играчи, което категорично подкрепя тази теория. От клуба разкриха, че биха изхвърлили крилото моментално, но заради кадровите проблеми това ще стане на по-късен етап. Много е вероятно обаче Дуде Н’Донгала да не играе повече за Ботев.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top